Hillside House, Hastings

Hillside House

Project: New build four bedroom house

Location: St Helen’s Wood, Hastings, East Sussex

Client: Private

Architect: BBM Sustainable Design Ltd


BBM were approached by the Client to design a low environmental impact house on a delightful but challenging wooded and sloping site. The client pursued the project as a self-build with BBM providing limited services during the build phase. The design uses benign locally sourced renewable and sustainable materials. Renewable technologies were integrated into the design to lengthen the life of the dwelling. Including solar panels to supply hot water and a rainwater harvesting system which recycles rainwater to minimise run off, thus reducing the risk of flooding.

The new dwelling fits in with and conserves the wooded nature of the area whilst keeping disruption to the surrounding wildlife to a minimum. 

Photo credit: The Modern House

Residential